Nieuws

dinsdag 26 januari

Persbericht: nieuwe bewoners in het Tropisch bos van Omnium

Dompel jezelf onder in tropische sferen en ervaar het ultieme vakantiegevoel. In het Tropisch bos van Omnium beleef je de tropen alsof je er bent. Je hoort het vrolijke gekwetter van tropische vogels, loopt via de skywalk over de boomtoppen, drinkt verse koffie in de Cubaanse bar en ontdekt de bijzondere verhalen van tropische bomen en planten. Nieuw zijn de verschillende soorten Tropische vogels die van het Tropisch bos een kleurrijk geheel maken. Het meest in het oog springend zijn de ara’s ‘Kukel’ en ‘Tiko’ en kaketoe ‘Tweety’.

De vogels zijn afkomstig van vogeltuin Utropia dat in december noodgedwongen de deuren moest sluiten. Een klein deel van de vogelsoorten van Utropa is nu opgevangen door Omnium. De vogels hebben een heerlijk licht plekje gekregen in het Tropisch bos. Ze vormen een mooie aanvulling op het verhaal van het belang van biodiversiteit dat wordt uitgedragen in het Tropisch bos van Omnium.

Uniek ecosysteem
De basis van het Tropisch bos wordt gevormd door 400 verschillende soorten tropische bomen en planten. Een uniek ecosysteem dat tot de verbeelding spreekt, want nergens anders in de Benelux vind je de unieke combinatie van ‘gebruiksplanten’ bij elkaar, zoals de vele tropische fruitsoorten (o.a. papaja, mango, banaan, ananas), kruiden en specerijen (o.a. citroengras, peper, gember) en koffieplanten maar ook de kapokboom, rubberboom, cacaoboom en oliepalm. In de echte tropische regenwouden worden de zaden van tropische bomen en planten met name verspreid door vogels. Daarom is de toevoeging van tropische vogels een mooie aanvulling op het verhaal van het belang van biodiversiteit dat in het Tropisch bos wordt uitgedragen. Hierdoor is het ook mogelijk om de natuureducatieve activiteiten uit te breiden en voor jong en oud een educatief aanbod samen te stellen. Bovendien eten de vogels van het fruit en de noten en zaden uit het Tropisch bos. Op dit moment zijn de passievruchten rijp en daar zijn sommige vogels dol op.

Het Tropisch bos is elke dag open van 10.00 tot 17.30 uur. Op woensdagmiddag zijn er speciale kinderactiviteiten en op woensdag, zaterdag en zondag kunnen geïnteresseerden om 14.30 uur mee met een rondleiding met een gids. Op 20 en 21 februari zijn er feestelijke activiteiten als aftrap van de voorjaarsvakantie met o.a. een Meet & Greet met de nieuwe vogels en een kliminstuif op de Maya klimwand van 10 meter hoog. Van Pasen tot Pinksteren wordt in het Tropisch bos het  Orchideeënfestival georganiseerd.
Kijk voor meer informatie en tarieven op www.omnium.nl

--- Einde persbericht ----

Noot voor de redactie: 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Arianne Jansen van Omnium via arianne@omnium.nl of 0113-233388