Nieuws

vrijdag 19 februari

12 Omnium tips om fit de lente in te gaan

Waar ga jij voor dit jaar? Meer energie, meer souplesse, wil je jezelf fitter voelen, een slanker silhouet, en/of je sportprestaties verbeteren? Of liggen je goede voornemens inmiddels in de prullenbak en is je energieniveau gedaald naar het nulpunt? Je wilt toch fit de lente in? Kom en blijf dan in beweging bij Omnium.

De 12 Omnium tips om fit de lente in te gaan

1. Sport de winterdip weg
Weet je niet welke sport bij je past? Kom dan eens langs bij Omnium. Je vindt er ruim 35 sportvereningen en -organisaties. Er zit vast iets bij wat je leuk vindt.

2. Maak een tropische ontdekkingsreis dichtbij huis
Dompel jezelf onder in tropische sferen en ervaar het ultieme vakantiegevoel. In het Tropisch bos van Omnium beleef je de tropen alsof je er bent. Hoor het vrolijke gekwetter van tropische vogels, vang kokosnoten en ontdek de bijzondere verhalen van ruim 400 tropische bomen en planten.

3. Zwem je gezond
Zwemmen biedt veel voordelen. Je verbrandt razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je (pijnlijke) spieren soepel. Geen zin in baantjes trekken? Kies dan voor aquarobics, aquafit, aquajogging, seniorenzwemmen, 50-fit of dameszwemmen.

4. Neem een zonnebankkuurtje voor extra vitamine D
Zonlicht is er nu minimaal maar als het zonnetje schijnt, probeer zoveel mogelijk zonlicht op je huid te krijgen. Geen tijd om naar buiten te gaan? Neem een zonnebankkuurtje. Omnium beschikt over drie zonnebanken binnen en buiten de zwembadaccommodatie. Elk in een afgesloten ruimte dus privacy verzekerd. Wel even van te voren reserveren!   

5. Verwen jezelf
Of het nu een compleet verwenarrangement of een snelle gezichtsbehandeling is. Een schoonheidsbehandeling is altijd fijn. Bij Beautysalon Glance kun je ook terecht voor lichaamspeeling, lichaamspakking, visagie, gelnagels en diverse massages.

6. Geef je conditie een oppepper, ga spinnen of volg een les boxing
Een lesje spinning of boxing is hard werken maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen. Wist je dat je bij Omnium van maandag t/m vrijdag elke avond een lesje spinning kan volgen? En op dinsdag en donderdag boxing?

7. Verbeter je balans en coördinatie bij Pilates
Het uitgangspunt van Pilates is om met oefeningen de spieren zodanig te belasten dat je jezelf bewuster wordt van coördinatie, ademhaling, beweging en houding. Alle oefeningen zijn erop gericht de spieren te rekken en te versterken, de gewrichten los te maken en spanning weg te nemen. 

8. Klim naar grote hoogte
Hou je van een sportieve uitdaging en heb je geen hoogtevrees? Kies dan voor één van de twee klimwanden in Omnium. Je vindt een klimwand in de sporthal en een klimwand in het Tropisch bos. De klimwand in het Tropisch bos heeft ook een klettersteigbaan. Ga jij de uitdaging aan?

9. Balletje slaan op de squashbaan
Squash is een relatief eenvoudige en snel te leren balsport waarmee je een fantastische conditie kunt opbouwen. Het enige dat je nodig hebt is een squashpartner en sportkleding; rackets en balletjes kun je bij Omnium huren.

10. Swing je heupen los
Of je nu al jaren danst of nog nooit op de vloer hebt gestaan en van jeugd tot actieve senioren. Dansschool Body Action Goes heeft voor elk wat wils. De lessen worden gegeven in de danszalen van Omnium.

11. Kies voor een complete workout met Essentrics
Essentrics is de full body workout waarbij je door middel van dynamische vloeiende bewegingen je spieren gelijktijdig verlengd en versterkt. Dit maakt Essentrics effectief: het creëert slanke lijnen, het geeft energie en brengt je lichaam weer in balans.

12. Even helemaal ontspannen
De meeste mensen bouwen elke dag spanningen op die ze niet volledig loslaten. Deze voortdurende belasting van lichaam én geest kan onze natuurlijke balans van gezondheid, rust en harmonie verstoren. Yoga kan helpen om deze balans te hervinden. Volg eens daarom eens een yogales bij Bounce & Balance in Omnium.

Extra tip voor dames:
Doe mee met de leukste Ladiesrun van Zeeland: Ladiesrun Goes op zondag 3 april a.s. Gezellig om met je zussen, collega’s en vriendinnen mee te doen, want het is ook Vriendinnendag in de binnenstad van Goes. Voor de jonge dames is er een Little Ladiesrun. Meer weten? Kijk op  www.ladiesrungoes.nl