Nieuws

donderdag 8 december

Winterse kruiden en specerijen in het Tropisch bos

De wintermaanden van het Tropisch bos staan in het teken van kruiden en specerijen. Specerijen zorgen voor de vele kenmerkende smaken, geuren en kleuren in ons eten. Ook laten zij ons kennis maken met geschiedenis en andere culturen. Bovendien verwarmen specerijen ons tijdens de donkere kille wintermaanden. 

Wist je dat gember ontstekingremmende eigenschappen heeft, kaneel verwarmend werkt en dat er zeven verschillende specerijen in speculaas zijn verwerkt? Je kunt deze specerijen zien groeien in het Tropisch bos.

Onder begeleiding van een gids kan je op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.30 uur tijdens de rondleiding allerlei kruiden en specerijen ontdekken. Zintuigen spelen hierbij een belangrijke rol. Door te ruiken, kijken, proeven en voelen ervaar je de verhalen achter kruiden en specerijen.

In de Cubaanse bar kun je tussendoor genieten van een kopje koffie/thee of een ander tropisch drankje.

Als extraatje krijgen alle bezoekers een gratis recept mee van kurkuma thee/limonade. Een super gezond energiedrankje.

Kortom, het Tropisch bos is een gezellig en leerzaam uitstapje voor jong en oud.

Het Tropisch bos is elke dag open vanaf 10.00 uur (met uitzondering van 1e kerstdag en nieuwjaarsdag). Er zijn speciale arrangementen voor groepen en schoolreizen. Informeer via groepen@omnium.nl naar de mogelijkheden.