Praktijk

Hieronder een opsomming van wat wij als Omnium doen om duurzaamheid verder in de praktijk te brengen.

Energie en water
- Zoals hierboven beschreven werken we met diverse energiebronnen. Het  Tropisch bos speelt hierbij een zeer belangrijke rol als accu voor het verwarmen en koelen van het zwembad en de (top)sporthal.
- Het opnieuw isoleren van bestaande daken en gevels levert een verdubbeling van de isolatiewaarde op.
- Waar mogelijk zetten we in op energiezuinige LED- en Tl-armaturen.
- Het regenwater vangen we op in een bassin n gebruiken we om de bomen en planten in het Tropisch bos water te geven.

Eten en drinken
Waar mogelijk wordt rekening gehouden met biologische en regionale ingrediënten. Zo zijn de koffie en thee afkomstig van Puro. Puro is het allergroenste koffiemerk. Puro betaalt een eerlijke prijs aan de bonenkwekers. Ook beschermt Puro bossen in Zuid-Amerika en Nederland.

 

In Omnium is ook Mongozo bier vergkrijgbaar. Mongozo is het eerste glutenvrij, biologisch en fairtrade pils ter wereld. De brouwer maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige biologische gerstemout, biologische hop en fairtrade en biologisch gecertificeerde rijst.  

Inrichting
- Het meubilair in de Bosbar is hergebruikt. De stoelen komen uit de oude horeca en hebben een fris kleurtje gekregen. De tafels zijn gemaakt van gerecyclede houten katrollen.
- De beleefpunten in het Tropisch bos zijn gemaakt van natuurlijke en geryclede materialen

Papier en drukwerk
Wij printen zoveel mogelijk op gerycled papier en wij stappen waarmogelijk over op milieuvriendelijk papier voor ons drukwerk. 

Wij zijn er ons van bewust dat dit eerste stappen zijn op weg naar een duurzame toekomst. Duurzaamheid is veelomvattend en we zijn er nog lang niet. Als Omnium zijn we volop in ontwikkeling en werken wij samen met partners aan een verdere invulling van een duurzame toekomst. Eén van de partners hierin is gemeente Goes. De gemeente Goes streeft ernaar een CO2-neutrale en klimaatbestendige gemeente te worden. Op basis van een klimaatbeleid met concrete doelen en projecten zet de gemeente Goes zich er ook daadwerkelijk voor in. Daarnaast is de gemeente deelnemer van ECO XXI en fairtrade gemeente. Kijk voor meer informatie op http://www.fairtradegemeentegoes.nl/.