Groepsarrangementen

Dompel jezelf onder in tropische sferen en ervaar het ultieme vakantiegevoel. In het Tropisch bos van Omnium beleef je de tropen alsof je er bent. Je hoort het vrolijke gekwetter van tropische vogels, loopt via de skywalk over de boomtoppen en ontdekt de bijzondere verhalen van tropische bomen en planten die we dagelijks gebruiken. Zo is de kapokboom (Ceiba pentandra) te zien voor de vulling van kussens en matrassen, kun je latex tappen van de rubberboom en ontdek je hoe koffie, cacao, kruiden en specerijen (zoals peper, gember, citroengras, nootmuskaat en kaneel) groeien.

Leuk en leerzaam voor jong en oud!

De 400 tropische bomen en planten vormen de grootste etnobotanische plantencollectie van de Benelux. De plantencollectie is ondergebracht in een kas van ruim 1.500 m² onder een dak van 18 meter hoog. Het grote voordeel is dat het altijd mooie weer is en in de winter een stabiele temperatuur van tussen de 20 en 22 graden Celsius. Alle faciliteiten zijn rolstoeltoegankelijk en er zijn speciale voorzieningen voor mindervaliden.

Arrangement: ontdekkingsreis in het Tropisch bos
Hoor, zie, ruik en proef de tropen. Een gids neemt u mee voor een ontdekkingstocht in het Tropisch bos. U ontdekt achter elke boom of plant een andere belevenis. Van rubberboom, specerijen tot medicijnen. U ziet de wonderbaarlijkste planten, proeft echt verse specerijen en hoort hoe planten ‘praten’.  Inclusief boekje PlantenABC.

Duur: 1 uur
Tarief € 6,75 p.p.
Minimaal 10 personen

Arrangement: tropische ontdekkingsreis met lunch
Ontvangst in het Paviljoen met een kopje koffie of thee en een tropische lekkernij. Vervolgens gaat u met een gids op pad voor een ontdekkingstocht in het Tropisch bos. Inclusief boekje PlantenABC. Na de rondleiding staan de tafels in het Paviljoen gedekt voor een heerlijke lunch die bestaat uit diverse soorten wit-, bruin– en volkorenbrood, vleeswaren en kaassoorten, zoet beleg en een broodje kroket, Zeeuwse bolus, inclusief koffie en thee.

Duur: 3 tot 4 uur
Tarief: € 19,75 p.p.
Minimaal 15 personen

Arrangement: Chocoladeproeverij
Alles in het teken van chocolade. Wie wil dit nu niet? De ontvangst is in het Paviljoen met een kopje koffie of thee met een heerlijke bonbon. Vervolgens neemt de gids u mee naar de chocoladeboom in het Tropisch bos. U krijgt uitleg over hoe chocolade wordt gemaakt en krijgt een proeverij van diverse soorten chocolade en bonbons. Uiteraard met een kopje koffie of thee erbij. In samenwerking met stichting Chocolate Lovers.  Inclusief boekje PlantenABC. Na de chocoladeproeverij bent u in de gelegenheid om zelfstandig rond te kijken in het Tropisch bos.

Duur: 3 tot 4 uur
Tarief € 25,00 p.p.
Minimaal 20 personen

Dagarrangement: Water & Tropisch bos
Een prachtig arrangement in samenwerking met passagiersschip MS Onrust.  In de ochtend maakt u een rondvaart over het grootste en misschien wel het mooiste Nationaal Park van Nederland vanuit de thuishaven Burghsluis. Een gids vertelt u wat u live ziet. In de middag gaat u met de bus naar Goes en ontdekt u in het Tropisch bos achter elke boom of plant een andere belevenis. 

Inbegrepen:
- koffie en een bolus aan boord van de MS Onrust
- Rondvaart
- Lunch aan boord van de MS Onrust of in het Paviljoen van het Tropisch bos
- Bezoek aan het Tropisch bos incl. rondleiding met gids
- Koffie en een tropisch koffiebroodje in het Tropisch bos
- Alles is rolstoeltoegankelijk

Tarief: € 35,75 p.p.
Zonder lunch en consumpties € 21,00 p.p.
Minimaal 40 personen

Dagarrangement: Zeeuws Fruit & Tropisch bos
Ontdek een andere kant van Zeeland en volg een smakelijk programma door de ‘bloesem van Zeeland’. Het Zeeuwse Zuid-Beveland is één van de grootste fruitteeltgebieden van Nederland, dankzij de vruchtbare Zeeuwse klei. Het milde zeeklimaat en de vele zonuren geven het fruit een unieke smaak en kleur. Zeeland is de grootste producent van zwarte bessen, appels en peren, maar wist u dat er in dit ‘Land in Zee’ ook tropische vruchten groeien? Tijdens ‘fruit aan zee’ maakt uw groep kennis met zowel Zeeuws als tropisch fruit. U start in Goes in het Tropisch bos en gaat ‘s middags naar het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Tussendoor geniet u van een heerlijke lunch.

Een uniek dagvullend programma in de zonnigste provincie van Nederland!

Prijs voor dit dagvullend programma incl. op 2 momenten koffie/thee met iets lekkers, lunch en rondleidingen en toegangsprijzen:  € 29,75 p.p. (minimaal 40 personen).  Meer weten over dit groepsarrangement of wilt u het groepsarrangement reserveren? Neem contact op met Arianne Jansen van Omnium sport & recreatie in Goes via groepen@omnium.nl of bel 0113-233388