Klimmen

Hou je van een sportieve uitdaging? Kom dan klimmen op één van de twee klimwanden in Omnium. Zo kun je kiezen of je wilt klimmen in de sporthal of in het Tropisch bos. De klimwand in het Tropisch bos noemen wij de Mayawand en als je deze ziet zal je begrijpen waarom. Op deze wand klim je tussen de passieflora’s, bananenplanten en nog ruim 300 andere tropische planten.

Klimmen in de tropen
Als je de top van de Mayawand hebt bereikt (9 meter), kijk je uit over het tropische bos en sta je op 18 meter hoogte. De onderkant van de Mayawand is geschikt voor jonge kinderen om te boulderen (tot een hoogte van 2 meter van links naar rechts) langs alle letters van het alfabet.
 
Klettersteigbaan
De Mayawand is onlangs uitgebreid met een klettersteigbaan. Hierdoor is het klimmen nog uitdagender en spannender is geworden. Klettersteigen is een onderdeel van de klimsport en komt uit Italië.  In de Dolomieten bekabelen gidsen de richels en kloven om mensen op een gemakkelijke en veilige manier door het hooggebergte te leiden.

In het Tropisch bos hebben we onze eigen variant gemaakt. Daar overbrug je ook een kleine kloof om vervolgens op de Maya klimwand naar 10 meter hoogte te klimmen.

Sporthal
De klimwand in de sporthal is aangebracht op één van de wanden en reikt tot 9 meter hoogte en is met ongeveer 30 routes en diverse moeilijkheidsgraden zeer uitdagend. De hal is ook geschikt voor meerdere zaalsporten waarmee het klimmen ook gecombineerd kan worden.

 

 

Horeca
Even bijkomen na alle inspanningen? Dat kan bij één van de sfeervolle zitgelegenheden op het horecaplein of op het Cubaanse terras in het Tropisch bos. Hier kun je terecht voor een verfrissend drankje en op het centrale horecaplein voor allerlei soorten drankjes, een lekkere  versnapering of complete maaltijd.

Kinderen
Speciaal voor kinderen organiseren we leuke en spannende kinderfeestjes op de klimwand in de hal of op de Mayawand. Ook hebben we ruime ervaring met het organiseren van schooluitjes en alternatieve gymlessen voor scholen.

Verdere mogelijkheden
Voor beginners zijn er instuifmomenten in de diverse vakanties en klimmen met behulp van een instructeur. Ervaren klimmers kunnen de klimwand gebruiken zonder instructeur.

De klimwand in de sporthal en de Mayawand zijn alleen beschikbaar na reservering. Dit is mogelijk via 0113-233388 of info@omnium.nl. Graag minimaal 5 dagen van te voren reserveren.

Bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten of andere groepsuitjes behoren ook tot de mogelijkheden. Dit kan in de vorm van een arrangementen inclusief koffie, lunch, borrel of diner maar uiteraard maken we ook graag een aanbod op maat.

Kosten en openingstijden
Een klimwand huur je al vanaf € 27,50 per uur. Dit is exclusief klimmaterialen en instructeur. Kinderfeestjes zijn mogelijk vanaf € 10,50 p.p. en zijn uit te breiden met zwemmen, speurtocht in het Tropisch bos en een Smulpakket op het horecaplein. Kijk voor beschikbaarheid en alle tarieven bij het onderdeel van uw keuze.