Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wij verhuren geen zwemartikelen. Wij verkopen wel verschillende zwemartikelen zoals zwembandjes, -vestjes, -brillen, -banden, ballen, flexbeams, zwemluiers en blauwe slofjes. Wij verkopen géén zwemkleding als badpakken, bikini’s, zwembroeken e.d.

Binnen Omnium hebben we twee soorten kluisjes: kledingkluisjes en telefoon-/portemonneekluisjes. De kledingkluisjes staan bij de omkleedruimte en werken met de Omnium Klantenpas of een 4-cijferige, zelf gegenereerde, code. De telefoon-/portemonneekluisjes bevinden zich in het zwembad en werken met muntstukken van €0,50, deze worden geretourneerd bij het openen van het kluisje.

Ook voor alleen toekijken aan het bad is het verplicht om een kaartje te kopen. Dit geldt dus voor iedereen die de ingang van het zwembad betreedt.

Als je niet wil zwemmen en toch toezicht wil houden, hebben we in het horecaplein een groot raam waar je een deel van het zwembad kunt zien. Hier staat een lange tafel waar je eventueel plaats kunt nemen om te wachten en toezicht te houden.

Wanneer u als toeschouwer mee het zwembad in gaat, en zelf niet het water in gaat, is het niet verplicht om zwemkleding te dragen. Wanneer er gezwommen wordt is het verplicht om zwemkledij te dragen.

Zwemles

Het is vanaf heden mogelijk om zelfstandig uw kind af te melden voor de zwemles en om zelf een ander inhaalmoment te kiezen.

Via het account van uw zoon(s) of dochter(s) (met gebruikersnaam) kunt u vanaf heden via het kopje ‘Zwemlessen’ uw kind afmelden. Dit doet u door op ‘Afmelden zwemles’ te klikken. Hier kunt u de datum en reden van afwezigheid ingeven. Klik wanneer dit gedaan is op ‘Afmelden’. Door uw kind af te melden ontvangt u een credit, met deze credits is het mogelijk om op een ander moment een zwemles van hetzelfde niveau in te halen. Let op, credits worden alleen toegekend wanneer er op voorhand wordt afgemeld. Het is mogelijk om tot maximaal twee credits op te sparen. Wanneer u een credit heeft zal knop ‘Inhalen zwemles’ verschijnen. Hier kunt u een datum invullen om te kijken of er op deze dag lesgroepen beschikbaar zijn. Enkel lesgroepen met het juiste zwemniveau én waar nog voldoende ruimte is zullen zichtbaar zijn. Klik na het invullen van deze pagina op ‘Inhalen’.

Een overzicht van de afmeldingen en inhaallessen kunt u vinden onder ‘Mijn profiel’, ‘Historiek en overzichten’, ‘Mijn afmeldingen/inhaallessen’. Als u hier vragen over heeft, kunt u mailen naar backoffice@omnium.nl

Mocht het online niet lukken om uw kind online ziek te melden. Dan kunt u altijd ziek- of afmelden bij de receptie of door een mail te sturen naar: zwemles@omnium.nl

Langdurige afwezigheid kan tevens worden gemeld per mail via zwemles@omnium.nlZwemlessen kunnen in verschillende pakketten worden afgenomen, waarbij het voordeliger is om meerdere lessen aan te kopen. De kosten voor de zwemlessen zijn als volgt:

Losse zwemles: €15,-;
5-beurtenkaart zwemles: €67,50 (geldigheid van 7 lesweken);
10-beurtenkaart zwemles: €125,- (geldigheid van 12 lesweken).

De losse lessen kunnen enkel aan de kassa-/infobalie worden aangekocht. De beurtenkaarten kunnen na de eerste fysieke betaling worden verlengd via de online omgeving van uw kind.

Beurten die na het diplomazwemmen nog niet gebruikt zijn kunnen worden meegenomen naar het volgende diploma. Lessen kunnen niet worden gerestitueerd.

U mag uw kind 10 minuten voor het begin van de zwemles richting de kleedkamers brengen. Ophalen mag 5 minuten voor het einde van de les. Dit doen we zodat de lesgever ongestoord het grootste deel van hun les kunnen geven. De zwemlessen hebben een duur van 50 minuten.

De zwemlessen zijn als volgt ingericht:
15.20 tot 16.00 uur (15.10 uur brengen, 15.55 uur halen)
16.15 tot 17.05 uur (16.05 uur brengen, 17.00 uur halen)
17.10 tot 18.00 uur (17.00 uur brengen, 17.55 uur halen)

Voor ons is veiligheid één van de belangrijkste speerpunten wanneer het om zwemles gaat. Daarom is het verplicht om je zwemlespas elke lesdag bij te hebben. Met deze pas registreren wij de aanwezigheid van uw kind. Zo weet de badmeester hoeveel kinderen er aanwezig (moeten) zijn bij de zwemles. Zonder zwemlespas is deelname aan de zwemles dus niet mogelijk.

Bent u uw zwemlespas kwijt? Of is het in uw situatie makkelijk om een tweede pas te hebben? U kunt bij de kassa-/infobalie een nieuwe pas aanvragen voor € 7,50.

Horeca/Kinderfeestjes

In het zwembad hebben we een zwembadbar met zitplaatsen. Heb je dorst, trek in een frietje of zin in een lekker ijsje? Dan kan je hier terecht.

Kijk voor de openingstijden van de zwembadbar onder het kopje 'Wat zijn de openingstijden van de horeca?'.

We werken met gereduceerde tarieven bij de kinderfeestjes. Dit gereduceerde tarief kunnen we echter pas vanaf 6 kinderen aanbieden. Indien jullie met minder dan 6 kinderen komen is het mogelijk om één van de begeleiders als kind op te geven om zo toch aan 6 te komen of om recreatief te komen zwemmen met een badmenu.

De algemene reserveringsvoorwaarden zijn van toepassing op de kinderfeestjes. Hierin staat beschreven dat er bij annulatie geen recht is op restitutie of enig andere vorm van tegoeden. De volledige reserveringsvoorwaarden zijn te vinden in onze algemene voorwaarden. Als uitzondering op deze voorwaarde is het mogelijk om een kinderfeestje eenmalig te verplaatsen naar een andere dag.