Omnium rookvrij

Vanaf vrijdag 1 maart is Omnium een rookvrije omgeving. Dit doen we in samenwerking met de Gemeente Goes, de opleidingen van Scalda en de reguliere gebruikers van Omnium. Enkele jaren geleden hebben we hier al een eerste stap in gezet door een aantal ‘rookpunten’ rondom het gebouw in te richten, nu gaan we een stukje verder.

Waarom doen we dit? Omnium is een ontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen, voor sporters, coaches, supporters, ouders, recreanten, scholen, studenten en professionals en wil een omgeving bieden die gezondheid en welzijn bevordert. Het gaat daarbij niet alleen om de gezondheid van de direct betrokkenen (wel of niet roken blijft een persoonlijke keuze), maar ook om een positief voorbeeld te zijn voor alle bezoekers. Het is bewezen dat 'zien roken, doet roken' en dat willen we graag voorkomen. Het doel is een rookvrije generatie met alle bekende voordelen voor de gezondheid. Als we het over roken hebben gaat het overigens ook meteen over vapen en alle andere elektronische sigaretten. We weten inmiddels dat die minstens net zo schadelijk zijn als de 'klassieke' sigaret en dankzij de aantrekkelijke smaakjes en kleuren nog verslavender voor een jong publiek.

Vanaf vrijdag 1 maart zal ons buitenterrein, zo ook de ligweide naast het zwembad, worden voorzien van herkenbare borden om aan te geven dat Omnium een rookvrije locatie is. Ook via allerlei andere uitingen willen we hier op een positieve manier aandacht op vestigen. Binnen roken/vapen was al enige tijd verboden en dat blijft uiteraard ook zo.

 

Adres

Zwembadweg 3
4463 AB Goes
(0113) 233 388
info@omnium.nl

Parkeren

Parkeren is gratis op het parkeerterrein van het Omnium.