Veelgestelde vragen

Algemeen

Wij houden de tijdsblokken nog aan vanwege de personeelsbezetting. Met de tijdsblokken kunnen we ons personeel efficiënter en effectiever inzetten.

Omnium is zeven dagen per week open maar de openingstijden variëren. Houd de website in de gaten voor het actuele rooster.

Maandag t/m vrijdag:
De kassa/infobalie is open van 07.00 tot 21.30 uur.
Kijk voor de openingstijden van het zwembad en de squashbanen op
www.omnium.nl/reserveren
De zwembadbar is tijdens de tijdsblokken van het recreatief zwemmen geopend.
Tijdens vakanties van de regio Zuid kunnen de openingstijden afwijken. 
 
Zaterdag, zondag en feestdagen:
De kassa/infobalie is open van 09.00 tot 17.00 uur.
Kijk voor de openingstijden van het zwembad en de squashbanen op 
www.omnium.nl/reserveren
De zwembadbar is tijdens de tijdsblokken van het recreatief zwemmen geopend.

Wij verhuren geen zwemartikelen. Wij verkopen wel zwemartikelen, zoals: zwembandjes, -vestjes, -brillen, -banden, ballen, flexbeams, zwemluiers en blauwe slofjes. Wij verkopen géén zwemkleding als badpakken, bikini’s, zwembroeken e.d.

In de kledingkluisjes gaat 20 cent. Let op: deze krijg je niet terug!
In het zwembad hebben we kleine kluisjes (voor bijv. telefoon/portemonnee) waar 50 cent in gaat. Deze krijg je wel terug.

Ook voor alleen toekijken aan het bad is het verplicht om een kaartje te kopen. Dit geldt dus voor iedereen die de ingang van het zwembad betreedt.

Als je niet wil zwemmen en toch toezicht wil houden, hebben we in het horecaplein een groot raam waar je een deel van het zwembad kunt zien. Hier staat een lange tafel waar je eventueel plaats kunt nemen om te wachten en toezicht te houden.

Als je online een kaartje koopt voor het recreatief zwemmen dan zie je de opties meerbadenkaart en Hof van Zeeland. Kies deze opties alleen in de volgende gevallen:

Een meerbadenkaart kun je selecteren als je (vorig jaar) een (fysieke) meerbadenkaart bij ons hebt gekocht voor het recreatief zwemmen. Dat is een blauwgroene kaart.
Een meerbadenkaart is een toegangsbewijs in de vorm van losse scheurkaartjes, waarmee je toegang hebt tot het bad. Mensen die nog losse scheurkaartjes hebben, kunnen die op deze manier nog inleveren/opmaken.

 

Hof van Zeeland vink je aan als je een verblijf hebt op het park Hof van Zeeland en wil komen zwemmen. Bij aankomst dien je jouw kaartje van Hof van Zeeland te laten zien.

Op 1 juni 2022 hebben de gemeente Goes, Scalda en Omnium sport & recreatie bekend gemaakt dat zij samen werken aan een nieuwe toekomst voor het Expeditie bos van Omnium. Het is de bedoeling om de Groene opleidingen en het Volwassenonderwijs van Scalda te verhuizen naar een nieuwe school op de plaats van het Expeditie bos. Dit betekent dat het Expeditie bos gaat sluiten en niet langer toegankelijk is voor het publiek. Natuurlijk vinden we het erg jammer dat we het Expeditie bos moeten sluiten. We hebben er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om dit nieuwe concept tot een succes te maken. Ondanks alle inspanningen heeft dit niet geleid tot voldoende betalende bezoekers om alle kosten te dekken.

Anderzijds zijn we enthousiast over deze nieuwe stap. De fundering van het gebouw en de houten draagconstructie blijven behouden en de buitenschil (gevels en dak) wordt geheel vernieuwd om te kunnen voldoen aan de eisen van een moderne school. Met de komst van deze opleidingen wordt een volgende stap gezet voor een duurzaam gezonde toekomst voor Omnium als belangrijke maatschappelijke voorziening. Met de voorgenomen verhuizing krijgt ook de Hollandsche Hoeve een kwaliteitsimpuls en werken we toe naar een ‘Groene Campus’ in Goes. 

Voor alle planten en dieren in het Expeditie bos wordt op korte termijn een nieuwe plek gezocht. Dit doen we samen met professionele partijen zoals dierentuinen en botanische tuinen. De planten en dieren zijn veelal niet geschikt voor particulieren en omdat ze uit de tropen komen gedijen ze alleen in heel specifieke omstandigheden.

Vragen of opmerkingen over het bovenstaande kunnen gemaild worden aan: info@omnium.nl.

Zwemles

Als je iemand wil inschrijven voor de zwemles is het noodzakelijk om eerst een account aan te maken voor diegene.

Vervolgens ga je op de website naar het kopje Reserveren.
Kies voor Zwemles en dan Inschrijven zwemles. Dan zie je een overzicht met alle wachtlijsten.
Hier kun je iemand inschrijven. Zodra het inschrijfgeld van €20,- is betaald, krijgen wij de aanmelding binnen. Je kunt bij het opgeven een voorkeur voor een dag en tijdstip aangeven.

Wanneer er plek is in een groep, zullen wij diegene gaan oproepen.

De wachttijden variëren enorm. Normaliter roepen wij om de 6 weken nieuwe kinderen op voor hun A-diploma. Maar vanwege de personele bezetting is dit niet altijd mogelijk.

Sinds januari verkopen wij geen losse meerbadenkaarten meer. Hiervoor hebben wij nu de klantenpas waar je verschillende abonnementen op kunt laten zetten:

-Banenzwemmen (€40,-): alleen te gebruiken voor het banenzwemmen
-Doelgroepen (€60,-): te gebruiken voor alle groepslessen m.u.v. therapiezwemmen 
-Therapiezwemmen (€75,-): alleen te gebruiken voor deze specifieke groepsles

Bij een ziekmelding graag telefonisch afmelden via de receptie. Bij 3 ziekmeldingen achtereenvolgend, wordt één les vergoed bij de volgende betaling. Bij langdurige ziekte, graag doorgeven aan: zwemles@omnium.nl.

In de vakantieperiodes worden de zwemlessen verplaatst naar de ochtend.
Op maandagen: vanaf 08.00 tot 10.30 uur.
Overige dagen vanaf 08.30 tot 10.30 uur.

De precieze tijden worden van tevoren gemaild.

De eerste les is altijd kijkles en dan moet er ook worden betaald. Om de 6 weken is het nieuwe betaalmoment.

Bij het wegbrengen mag je 5 minuten voor het begin van de les naar binnen. Dit geldt ook voor het ophalen. De tijdsduur van een les is 55 minuten.

Bij vragen over de zwemlessen graag mailen naar zwemles@omnium.nl

Squashen

Via de website kun je reserveren voor het squashen. Wij hebben verschillende mogelijkheden:

-Je kunt één losse baan reserveren (€11,75,-), waar je met twee personen op kunt spelen.
-Je kunt een allround abonnement aanschaffen (250,-) per persoon.
Speeltijden zijn gelijk aan openingstijden. Hierbij is het mogelijk om een introducé mee te nemen. Die betaalt €7,50,- aan de kassa.
-Je kunt een Dagabonnement aanschaffen (175,-) per persoon, waarmee je overdag tot 17.00 uur kunt spelen. Hierbij geldt hetzelfde voor de introducé.
-Je kunt een vaste baan abonnement aanschaffen (€375,-), hiermee kun je op een vaste tijd/dag vanaf 21.30 uur komen squashen. Een andere reservering per week is niet mogelijk. Dit abonnement is niet persoonsgebonden en hier kunnen dus meerdere personen gebruik van maken.

Ja, er zijn kleedruimtes achter de squashbanen aan de linkerkant. 

Horeca/Kinderfeestjes

Ja, je kunt eten en drinken kopen in het zwembad. In de weekenden is de keuken een half uur voor sluiting van het laatste tijdsblok gesloten.

Een kinderfeestje is mogelijk vanaf minimaal zes personen. Op de website staan de maximaal beschikbare plekken per tijdsblok.

Wij wijken niet af van de gekozen tijdsblokken

Annuleren is niet mogelijk. Je kunt het gehele feestje eenmalig, in zijn geheel, verplaatsen.