Maandag 3 april zijn de glijbanen gesloten wegens onderhoud.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Omnium is zeven dagen per week open maar de openingstijden variëren. Houd de website in de gaten voor het actuele rooster.

Maandag t/m vrijdag:
De kassa/infobalie is open van 07.00 tot 21.30 uur
Kijk voor de openingstijden van het zwembad en de squashbanen op www.omnium.nl/reserveren
De zwembadbar is tijdens de tijdsblokken van het recreatief zwemmen geopend.
Tijdens vakanties van de regio Zuid kunnen de openingstijden afwijken. 
 
Zaterdag, zondag en feestdagen:
De kassa/infobalie is open van 09.00 tot 16.00 uur
Kijk voor de openingstijden van het zwembad en de squashbanen op www.omnium.nl/reserveren
De zwembadbar is tijdens de tijdsblokken van het recreatief zwemmen geopend.

Wij verhuren geen zwemartikelen. Wij verkopen wel verschillende zwemartikelen zoals zwembandjes, -vestjes, -brillen, -banden, ballen, flexbeams, zwemluiers en blauwe slofjes. Wij verkopen géén zwemkleding als badpakken, bikini’s, zwembroeken e.d.

Binnen Omnium hebben we twee soorten kluisjes: kledingkluisjes en telefoon-/portemonneekluisjes. De kledingkluisjes staan bij de omkleedruimte en werken met de Omnium Klantenpas of een 4-cijferige, zelf gegenereerde, code. De telefoon-/portemonneekluisjes bevinden zich in het zwembad en werken met muntstukken van €0,50, deze worden geretourneerd bij het openen van het kluisje.

Ook voor alleen toekijken aan het bad is het verplicht om een kaartje te kopen. Dit geldt dus voor iedereen die de ingang van het zwembad betreedt.

Als je niet wil zwemmen en toch toezicht wil houden, hebben we in het horecaplein een groot raam waar je een deel van het zwembad kunt zien. Hier staat een lange tafel waar je eventueel plaats kunt nemen om te wachten en toezicht te houden.

Als je online een kaartje koopt voor het recreatief zwemmen dan zie je het E-ticket - Hof van Zeeland. Met dit ticket kunnen bezoekers van Hof van Zeeland gratis bij Omnium zwemmen op vertoon van hun uitrijkaart. Zonder vertoon van deze kaart is het niet mogelijk om gratis gebruik te maken van ons zwembad.

 

Met een klantenpas is het mogelijk om tegen een voordeliger tarief meerbadenkaarten aan te schaffen. We bieden de volgende abonnementen aan:

-Banenzwemmen (€45,-, 10 beurten): te gebruiken voor het banenzwemmen en het seniorenzwemmen;
-Doelgroepen (€70,-, 10 beurten): te gebruiken voor alle groepslessen.

Geïnteresseerd? Vraag je klantenpas dan aan bij de kassa-/infobalie van Omnium. Let op, aangekochte beurten hebben een geldigheid van 12 maanden.

 

Op 1 juni 2022 hebben de gemeente Goes, Scalda en Omnium sport & recreatie bekend gemaakt dat zij samen werken aan een nieuwe toekomst voor het Expeditie bos van Omnium. Het is de bedoeling om de Groene opleidingen en het Volwassenonderwijs van Scalda te verhuizen naar een nieuwe school op de plaats van het Expeditie bos. Dit betekent dat het Expeditie bos gaat sluiten en niet langer toegankelijk is voor het publiek. Natuurlijk vinden we het erg jammer dat we het Expeditie bos moeten sluiten. We hebben er in de afgelopen jaren alles aan gedaan om dit nieuwe concept tot een succes te maken. Ondanks alle inspanningen heeft dit niet geleid tot voldoende betalende bezoekers om alle kosten te dekken.

Anderzijds zijn we enthousiast over deze nieuwe stap. De fundering van het gebouw en de houten draagconstructie blijven behouden en de buitenschil (gevels en dak) wordt geheel vernieuwd om te kunnen voldoen aan de eisen van een moderne school. Met de komst van deze opleidingen wordt een volgende stap gezet voor een duurzaam gezonde toekomst voor Omnium als belangrijke maatschappelijke voorziening. Met de voorgenomen verhuizing krijgt ook de Hollandsche Hoeve een kwaliteitsimpuls en werken we toe naar een ‘Groene Campus’ in Goes. 

Voor alle planten en dieren in het Expeditie bos wordt op korte termijn een nieuwe plek gezocht. Dit doen we samen met professionele partijen zoals dierentuinen en botanische tuinen. De planten en dieren zijn veelal niet geschikt voor particulieren en omdat ze uit de tropen komen gedijen ze alleen in heel specifieke omstandigheden.

Vragen of opmerkingen over het bovenstaande kunnen gemaild worden aan: info@omnium.nl.

Wanneer u als toeschouwer mee het zwembad in gaat, en zelf niet het water in gaat, is het niet verplicht om zwemkleding te dragen. Wanneer er gezwommen wordt is het verplicht om zwemkledij te dragen.

Zwemles

Sinds juli 2022 zijn we begonnen met een nieuwe zwemlesstructuur. Ouders hebben hierbij zelf de mogelijkheid om hun kinderen in te schrijven voor de gewenste dag. Hiervoor dient u uw kind eerst aan te melden voor de wachtlijst van de betreffende zwemles. U ontvangt, wanneer uw kind kan starten met de zwemlessen, een mail met daarin uitleg hoe u uw kind in kan schrijven voor de zwemles.

Ga voor meer informatie naar https://omnium.nl/zwemlessen/ 

Het is vanaf heden mogelijk om zelfstandig uw kind af te melden voor de zwemles en om zelf een ander inhaalmoment te kiezen.

Via het account van uw zoon(s) of dochter(s) (met gebruikersnaam) kunt u vanaf heden via het kopje ‘Zwemlessen’ uw kind afmelden. Dit doet u door op ‘Afmelden zwemles’ te klikken. Hier kunt u de datum en reden van afwezigheid ingeven. Klik wanneer dit gedaan is op ‘Afmelden’. Als u uw kind afmeldt, krijgt u een credit. Dit houdt in dat u recht heeft op een inhaalles.

Een credit houdt in dat u in de geldige lesperiode met een geldige zwemlespas een les kunt inplannen. Deze les wordt afgewaardeerd net als bij een normale zwemles.

Let op, credits worden alleen toegekend wanneer er op voorhand wordt afgemeld. Het is mogelijk om tot maximaal twee credits op te sparen. Wanneer u een credit heeft, zal de knop ‘Inhalen zwemles’ verschijnen. Hier kunt u een datum invullen om te kijken er op de dag lesgroepen beschikbaar zijn. Enkel lesgroepen met het juiste zwemniveau én waar nog voldoende ruimte is zullen zichtbaar zijn. Klik na het invullen van deze pagina op ‘inhalen’.

 Een overzicht van de afmeldingen en inhaallessen kunt u vinden onder ‘Mijn profiel’, ‘Historiek en overzichten’, ‘Mijn afmeldingen/inhaallessen’. Als u hier vragen over heeft, kunt u mailen naar backoffice@omnium.nl

Mocht het online niet lukken om uw kind ziek te melden. Dan kunt u altijd ziek- of afmelden bij de receptie of door een mail te sturen naar: zwemles@omnium.nl

 

Zwemlessen kunnen in verschillende pakketten worden afgenomen, waarbij het voordeliger is om meerdere lessen aan te kopen. De kosten voor de zwemlessen zijn als volgt:

Losse zwemles: €15,-;
5-beurtenkaart zwemles: €67,50 (geldigheid van 7 lesweken);
10-beurtenkaart zwemles: €125,- (geldigheid van 12 lesweken).

De losse lessen kunnen enkel aan de kassa-/infobalie worden aangekocht. De beurtenkaarten kunnen na de eerste fysieke betaling worden verlengd via de online omgeving van uw kind.

Beurten die na het diplomazwemmen nog niet gebruikt zijn kunnen worden meegenomen naar het volgende diploma. Lessen kunnen niet worden gerestitueerd.

U mag uw kind 10 minuten voor het begin van de zwemles richting de kleedkamers brengen. Ophalen mag 5 minuten voor het einde van de les. Dit doen we zodat de lesgever ongestoord het grootste deel van hun les kunnen geven. De zwemlessen hebben een duur van 50 minuten.

De zwemlessen zijn als volgt ingericht:
15.20 tot 16.00 uur (15.10 uur brengen, 15.55 uur halen)
16.15 tot 17.05 uur (16.05 uur brengen, 17.00 uur halen)
17.10 tot 18.00 uur (17.00 uur brengen, 17.55 uur halen)

Voor ons is veiligheid één van de belangrijkste speerpunten wanneer het om zwemles gaat. Daarom is het verplicht om je zwemlespas elke lesdag bij te hebben. Met deze pas registreren wij de aanwezigheid van uw kind. Zo weet de badmeester hoeveel kinderen er aanwezig (moeten) zijn bij de zwemles. Zonder zwemlespas is deelname aan de zwemles dus niet mogelijk.

Bent u uw zwemlespas kwijt? Of is het in uw situatie makkelijk om een tweede pas te hebben? U kunt bij de kassa-/infobalie een nieuwe pas aanvragen voor €12,50.

Squashen

Wij bieden de volgende abonnementsvormen aan:
Squash dagabonnement: €175,-. Persoonsgebonden. Met dit abonnement kun je 7 dagen per week squashen in de daluren (tot 17.00 uur). Kom je squashen met iemand die niet in het bezit is van een abonnement? Dan wordt er €7,50 in rekening gebracht.

Squash allround abonnement: €250,-. Persoonsgebonden. Met dit abonnement kun je 7 dagen per week tijdens alle beschikbare uren squashen. Kom je squashen met iemand die niet in het bezit is van een abonnement? Dan wordt er €7,50 in rekening gebracht.

Squash vaste baan abonnement: €375,-. Prijs per baan. Met dit abonnement reserveer je op een vaste avond in de week (maandag t/m vrijdag, vanaf 21.30 uur) een baan (m.u.v. zomervakantie). Aangezien deze abonnementsvorm niet persoonsgebonden is, is het mogelijk om met anderen te komen squashen zonder extra kosten.

Alle bovenstaande abonnementsvormen zijn zowel aan de kassa-/infobalie als via onze webshop af te sluiten.

Er is een aparte mannen- en vrouwenkleedkamer voor squashers. Deze vind je aan de linkerkant van de halbeheerdersruimte, aan het einde van de gang waar de squashruimtes zich bevinden.

Horeca/Kinderfeestjes

De openingstijden van onze horecagelegenheid vind je hier.

In het zwembad hebben we een zwembadbar met zitplaatsen. Heb je dorst, trek in een frietje of zin in een lekker ijsje? Dan kan je hier terecht.

Kijk voor de openingstijden van de zwembadbar onder het kopje 'Wat zijn de openingstijden van de horeca?'.

We werken met gereduceerde tarieven bij de kinderfeestjes. Dit gereduceerde tarief kunnen we echter pas vanaf 6 kinderen aanbieden. Indien jullie met minder dan 6 kinderen komen is het mogelijk om één van de begeleiders als kind op te geven om zo toch aan 6 te komen of om recreatief te komen zwemmen met een badmenu.

In principe houden wij vast aan de tijdsblokken zoals ze op de reserveringspagina staan beschreven. In overleg is echter veel mogelijk. Schikken de tijdsblokken dus niet? Neem dan contact met ons op via backoffice@omnium.nl, dan kunnen we samen op zoek naar een gepaste oplossing.

De algemene reserveringsvoorwaarden zijn van toepassing op de kinderfeestjes. Hierin staat beschreven dat er bij annulatie geen recht is op restitutie of enig andere vorm van tegoeden. De volledige reserveringsvoorwaarden zijn te vinden op https://omnium.nl/reserveren/. Als uitzondering op deze voorwaarde is het mogelijk om een kinderfeestje eenmalig te verplaatsen naar een andere dag.