Expeditie Bos, de natuurlijke attractie - Omnium

Expeditie Bos, de natuurlijke activiteit in Zeeland

Ga op expeditie en ontdek tropische planten en dieren zonder te verdwalen. In het Expeditie Bos van Omnium maak je kennis met ruim 350 planten, kleine reptielen en vogels die je normaal tegenkomt in de tropen. Met de skywalk door de boomtoppen en de goed toegankelijke paden is het een leuke en leerzame attractie voor jong en oud.

Door veranderende seizoenen ontdek je in het Expeditie Bos van Omnium elke keer iets nieuws. De ene keer vieren we de oogst van fruit, koffiebessen en specerijen. Dan weer worden er nieuwe planten gezaaid. Zie hoe de bananen groeien en ervaar het verhaal van rijst als wereldvoedsel. Proef heerlijke verse koffie en leer waar alle ingrediënten van de 'Zeeuwse bolus' vandaan komen. Zie jij de grootste bloem ter wereld of spot je een vleesetende plant?

Het Expeditie Bos is weer open!
Het Expeditie Bos is open op woensdag, vrijdag en zondag in de ochtenden van 10.30 tot 12.30 uur en er is plaats voor maximaal 30 personen per tijdsblok. Alle bezoekers krijgen het PlantenABC mee om zelfstandig op pad te gaan en kinderen kunnen met hun (groot)ouders speuren naar de kampioenen van de plantenwereld, inclusief een opdracht om insecten te proeven. Durven jullie de uitdaging aan? Schrijf je dan in via deze aanmeldpagina. Bij een bezoek aan het Expeditie Bos is Cubaanse bar open voor een verfrissend drankje. Het tarief bedraagt € 5,00 p.p. en dit kan bij aankomst worden voldaan bij de kassa/infobalie van Omnium (bij voorkeur betalen met pin i.v.m. hygiëne).

 


Plan je bezoek in het Expeditie Bos

Meer informatie

Openingstijden & Tarieven

Wil je weten wanneer het Expeditie Bos is geopend en wat de entree kost? Bekijk hier de openingstijden en de tarieven van Omnium in Goes en het Expeditie Bos.

Meer informatie

Jungle Escape Room Zeeland

(Ont)snap jij Jungle Escape Room Zeeland en de unieke omgeving van het tropisch Expeditie Bos? Je bent met je groep op expeditie in de jungle en ziet dat een prachtig stuk natuur in grote problemen. Het dreigt binnen 60 minuten van de wereld te verdwijnen. Kraak de codes en red de jungle van de ondergang! Weten jullie te ontsnappen aan lokale stammen?

Meer informatie

Leuke activiteiten voor groepen

Op zoek naar een groepsuitje in Zeeland? Kom je met een groep naar het Expeditie Bos en ben je met minimaal 10 personen? Reserveer dan van tevoren een datum en tijdstip en je krijgt gratis een rondleiding van een gids. Je betaalt dan alleen toegang voor het Expeditie Bos à € 6,75 p.p.

Meer informatie

De kracht van de zon

Omnium zet zich in voor een duurzame toekomst. Bij de bouw van het Expeditie Bos en het vernieuwen van de sporthallen zijn duurzame maatregelen getroffen die het energieverbruik verminderen. Het Expeditie Bos is daar een onderdeel van. Het is meer dan alleen een leuke attractie.

Meer informatie

Educatieve programma's

Kinderen leren het meeste over de natuur, in de natuur. Zelf kijken, zelf ontdekken. Voor het basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs biedt het Expeditie Bos educatieve programma's.

Meer informatie

Indoor sporten in Zeeland
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
55
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks
400
Tropische bomen en planten In het Expeditie Bos