Tropisch bos, de natuurlijke attractie - Omnium

Tropisch bos, de natuurlijke activiteit in Zeeland

Ga op expeditie en ontdek tropische planten en dieren zonder te verdwalen. In het tropische bos van Omnium maak je kennis met ruim 350 planten, kleine reptielen en vogels die je normaal tegenkomt in de tropen. Met de skywalk door de boomtoppen en de goed toegankelijke paden is het een leuke en leerzame attractie voor jong en oud.

Door veranderende seizoenen ontdek je in het tropisch bos van Omnium elke keer iets nieuws. De ene keer vieren we de oogst van fruit, koffiebessen en specerijen. Dan weer worden er nieuwe planten gezaaid. Zie hoe de bananen groeien en ervaar het verhaal van rijst als wereldvoedsel. Proef heerlijke verse koffie en leer waar alle ingrediënten van de 'Zeeuwse bolus' vandaan komen. Zie jij de grootste bloem ter wereld of spot je een vleesetende plant?

Elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag kun je om 14.30 uur op pad met de boswachter. Vooraf aanmelden is niet nodig. Wil je komen met een groep vanaf 10 personen? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een groepsarrangement!

 


Openingstijden & Tarieven

Wil je weten wanneer het tropisch bos is geopend en wat de entree kost? Bekijk hier de tropisch bos en de tarieven van het Topisch bos.

Meer informatie

Leuke activiteiten voor groepen

Op zoek naar een groepsuitje in Zeeland? Kom je met een groep naar het Tropisch bos en ben je met minimaal 10 personen? Reserveer dan van tevoren een datum en tijdstip en je krijgt gratis een rondleiding van een gids. Je betaalt dan alleen toegang voor het Tropisch bos à € 6,75 p.p.

Meer informatie

Kinderfeestje in het Tropisch bos in Zeeland

Wil je een kinderfeestje houden in het Tropisch bos in Goes? Bekijk hier alle mogelijkheden en stel zelf het leukste kinderfeestje van Zeeland samen.

Meer informatie

De kracht van de zon

Omnium zet zich in voor een duurzame toekomst. Bij de bouw van het Tropisch bos en het vernieuwen van de sporthallen zijn duurzame maatregelen getroffen die het energieverbruik verminderen. Het Tropisch bos is daar een onderdeel van. Het is meer dan alleen een leuke attractie.

Meer informatie

Educatieve programma's

Kinderen leren het meeste over de natuur, in de natuur. Zelf kijken, zelf ontdekken. Voor het basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs biedt het Tropisch bos educatieve programma's.

Meer informatie

Leuke dingen om te doen
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
55
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks
9
Papegaaien Schitteren in ons bos