De kracht van de zon - Omnium

Nieuwe kinderfeestjes! Stel je eigen feestje samen; dan maken we er samen een gezellig feestje van!

De kracht van de zon

Omnium zet zich in voor een duurzame toekomst. Bij de bouw van het Tropisch bos en het vernieuwen van de sporthallen zijn duurzame maatregelen getroffen die het energieverbruik verminderen. Het Tropisch bos is daar een onderdeel van. Het is meer dan alleen een leuke attractie. Met het bos voorzien we ook in een stukje energiebehoefte. Het Tropisch bos ligt namelijk onder een 18-meter hoge transparante kap met een houten constructie en EFTE (kunststof recycled) kussens. Door deze kussens werkt de kas het hele jaar door als energiecollector. Continu wordt warmte onttrokken en opgeslagen in een bodemsysteem (WKO). Vanuit de bodem kan in alle jaargetijden warmte worden afgegeven aan het zwembad en de sporthallen. Zonnekracht speelt hierdoor niet alleen in het Tropisch bos maar in het hele complex een belangrijke rol in de energiehuishouding- en opwekking.

Daarnaast heeft Omnium meer duurzame maatregelen getroffen. Alle bestaande daken en gevels van het zwembad zijn gerenoveerd en opnieuw geïsoleerd. De isolatiewaarde is zo meer dan verdubbeld. Bijkomend voordeel van de renovatie in 2013 is de totaal vernieuwde uitstraling die het zwembad heeft gekregen. Dit is uiteraard de meest duurzame keuze die voor bestaande bebouwing kan worden gemaakt!

Dit project wordt mede gefinancierd door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Weer vandaag

wolkennacht 5°C Bijgewerkt: 13 minuten terug
wolkennacht 5°C Bron: Weerlive.nl

Volg ons

Contactgevens

Zwembadweg 3
4463 AB Goes
(0113) 233 388
info@omnium.nl

Bedrijfsgegevens

Omnium
BTW nr: NL009865433B01
KVK nr: 22032217

Algemene voorwaarden

Privacy policy