De kracht van de zon - Omnium

De kracht van de zon

Omnium zet zich in voor een duurzame toekomst. Bij de bouw van het Expeditie Bos en het vernieuwen van de sporthallen zijn duurzame maatregelen getroffen die het energieverbruik verminderen. Het Expeditie Bos is daar een onderdeel van. Het is meer dan alleen een leuke attractie. Met het bos voorzien we ook in een stukje energiebehoefte. Het Expeditie Bos ligt namelijk onder een 18-meter hoge transparante kap met een houten constructie en EFTE (kunststof recycled) kussens. Door deze kussens werkt de kas het hele jaar door als energiecollector. Continu wordt warmte onttrokken en opgeslagen in een bodemsysteem (WKO). Vanuit de bodem kan in alle jaargetijden warmte worden afgegeven aan het zwembad en de sporthallen. Zonnekracht speelt hierdoor niet alleen in het Expeditie Bos maar in het hele complex een belangrijke rol in de energiehuishouding- en opwekking.

Daarnaast heeft Omnium meer duurzame maatregelen getroffen. Alle bestaande daken en gevels van het zwembad zijn gerenoveerd en opnieuw geïsoleerd. De isolatiewaarde is zo meer dan verdubbeld. Bijkomend voordeel van de renovatie in 2013 is de totaal vernieuwde uitstraling die het zwembad heeft gekregen. Dit is uiteraard de meest duurzame keuze die voor bestaande bebouwing kan worden gemaakt!

Dit project wordt mede gefinancierd door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Indoor sporten in Zeeland
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
55
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks
400
Tropische bomen en planten In het Expeditie Bos