Educatie - Omnium

Educatieve programma's

Neem de schoolklas mee naar de tropen dichtbij huis. Kinderen leren namelijk het meeste over de natuur, in de natuur. Zelf kijken, zelf ontdekken. Het Tropisch bos biedt leuke en leerzame expedities voor alle groepen die aansluiten bij verschillende thema's en kerdoelen uit het onderwijs. We bieden een doorgaande leerlijn aan, dus een educatief programma dat is afgestemd op alle niveaus uit het basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

Het is mogelijk om per klas onderdelen los te boeken (zoals een Smaakles, Expeditie of Natuurklas). Per onderdeel kost dit € 2,50 per leerling maar wij adviseren een combinatie van 2 onderdelen (bijvoorbeeld de Expeditie en de Smaakles of de Natuurklas) en deze combinatie kost slechts € 4,00 per leerling.  

Interesse? Bekijk hieronder de mogelijkheden of stuur een berichtje naar groepen@omnium.nl 

Speciaal voor natuur(groot)ouders organiseren we in samenwerking met MEC de Bevelanden twee natuurouderworkshops rond het thema 'Jong leren eten' op. Lees er hier alles over. 


Met de klas op expeditie in de tropen

Een expeditie rond het thema 'Jong leren eten'. De leerlingen gaan met de natuurgids en een boodschappenmandje door het Tropisch bos. Het boodschappenmandje is gevuld met verschillende ingrediënten en de leerlingen zoeken de bijbehorende planten (en dieren).

Meer informatie

Smaakles

Het beleven van tropisch voedsel staat centraal in deze smaakles. Door te ruiken, proeven, kijken, voelen, en horen ontdekken de leerlingen spelenderwijs o.a. tropische vruchten, kruiden, specerijen en misschien wel een meelworm. Na deze smaakles zijn het echte smaakavonturiers!

Meer informatie

Natuurklas met papegaai: Tiko eet het beter

Een interactieve natuurklas over gezonde voeding en de Schijf van Vijf met in de hoofdrol één van onze prachtige papegaaien.

Meer informatie

Leuke dingen om te doen
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
55
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks
9
Papegaaien Schitteren in ons bos