Klimmen - Omnium

Klimmen

Hou je van een sportieve uitdaging? Kom dan klimmen in het Expeditie bos. De klimwand in het Expeditie bos noemen wij de Mayawand en als je deze ziet zal je begrijpen waarom. Op deze wand klim je tussen de passieflora’s, bananenplanten en nog ruim 300 andere tropische planten. Als je de top van de Mayawand hebt bereikt (9 meter), kijk je uit over het tropische bos en sta je op 18 meter hoogte. De onderkant van de Mayawand is geschikt voor jonge kinderen om te boulderen (tot een hoogte van 2 meter van links naar rechts).

Klettersteigbaan
Heb je de routes op de Mayawand al eens gedaan en wil je meer uitdaging? Probeer dan eens de klettersteigbaan. Hierdoor is het klimmen nog uitdagender en spannender is geworden. Klettersteigen is een onderdeel van de klimsport en komt uit Italië.  In de Dolomieten bekabelen gidsen de richels en kloven om mensen op een gemakkelijke en veilige manier door het hooggebergte te leiden. In het Expeditie bos hebben we onze eigen variant gemaakt. Daar overbrug je ook een kleine kloof om vervolgens op de Maya klimwand naar 10 meter hoogte te klimmen. Wil je dit doen? Geef dit dan bij aankomst door aan de kliminstructeur.

Klimwand reserveren
Wil je komen klimmen? Vooraf reserveren is noodzakelijk ivm de beschikbaarheid van een instructeur. Je betaalt dan € 60,00 per uur voor 6 personen (vanaf 7 personen komt er € 5,00 p.p. extra bij). Voor dit bedrag kun je een uur lang klimmen onder begeleiding van een kliminstructeur en mag je gebruikmaken van de materialen. Stuur een mail naar groepen@omnium.nl en we kijken wat de mogelijkheden zijn.


Indoor sporten in Zeeland
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
45
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks
400
Tropische bomen en planten In het Expeditie Bos