Aquafitness

Aquafitness is een verzamelnaam voor verschillende sporten die je in het water kunt beoefenen. Kies bij Omnium uit Aquarobics, Aquafit en Aquajogging. Deelname aan aquafitness is op instuifbasis, dus je hebt geen verplichtingen van een langdurig abonnement. 

 

Aquabootcamp 

Zoek je een nieuwe manier van trainen? Is alleen zwemmen eentonig? Dan is aquabootcamp iets voor jou!

De training bestaat uit: duurtraining, spierversterkende oefeningen en intervaltraining, zowel in het water als op de kant. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende materialen. Binnen de lessen staan actie, afwisselende oefeningen en samenwerking centraal. Het voordeel van water is de geringe impact op de gewrichten, terwijl de conditie en de kracht snel toenemen. Door de unieke combinatie van training in het water en op de kant is Aquabootcamp ook zeer geschikt als crosstraining.
Aquabootcamp is geschikt voor de actieve sporter, die conditie en spierkracht wil opbouwen.

Wil jij je grenzen verleggen? Dan is dit dé workout voor jou!

Elke maandagavond om 19.15 uur en elke donderdagavond om 19.00 uur in het doelgroepenbad.

 

Aquarobics

Aquarobics is een leuke en gezellige manier om je lichaam fit en gezond te houden. Door middel van coördinatie en krachtoefeningen wordt aan je conditie gewerkt. Dit gebeurt door afwisselende oefeningen die in ondiep water worden gegeven. De muziek speelt hierin een grote rol: doordat je op de maat van de muziek de oefeningen uitvoert, word je vanzelf meegenomen door de beats die vooraf zorgvuldig zijn uitgekozen door de lesgever om het beste uit jezelf te kunnen halen.

Zeker een aanrader om een keer te proberen op maandagavond of woensdagavond om 20.15 uur in het doelgroepenbad.

Aquafit

Aquafit is een workout in borstdiepwater op uptempo, eigentijdse muziek. Door middel van gewichten (hydro-fit cuffs) aan je enkels en/of armen en dumbells wordt de weerstand van het water intensief gebruikt om de conditie te verbeteren, de spieren te versterken en lenigheid te vergroten. Andere materialen zoals o.a. gewichten en elastieken maken de oefeningen nog afwisselender en zwaarder. Bij Aquafit worden alle spiergroepen goed getraind: van benen tot de armen en de laatste 10 minuten worden de buik- en rugspieren extra versterkt.

Kortom: een intensieve, maar afwisselende workout voor de (beginnende) fanatieke sport(st)er.

Wanneer? Elke dinsdagavond om 20.15 uur in het doelgroepenbad.

 

Aquajoggen

Dit is een combinatie van 'water-atletiek' en fitness. Je krijgt een wetbelt om (een soort zwemband) die ervoor zorgt dat je rechtop in het water blijft. Op deze manier doe je diverse loopoefeningen zonder de grond te raken. De weerstand van het water zorgt voor een bijzonder effectieve spierversterking. Ook doe je spierversterkende oefeningen voor buik, billen en armen en maak je gebruik van verschillende materialen om de weerstand van het water optimaal te benutten. Ondanks de wetbelt is het van belang dat je kan zwemmen, omdat je in diep water (2.00 meter) traint!

Aquajoggen is ook ideaal voor mensen met blessures. Omdat er geen contact met de bodem is worden al uw bewegingen gedempt door het water. Dit voorkomt overbelasting op spieren en gewrichten.

Elke maandagochtend om 09.20 uur én om 10.15 uur in het doelgroepenbad.
Elke dinsdagochtend om 11.15 uur en om 19.15 uur in het doelgroepenbad.

 

Bekijk hier het rooster met de zwemtijden. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Tarieven losse les

€ 7,00

Omnium klantenpas

10x groepslessen € 60,00

Sinds 1 januari 2022 werkt Omnium met de Omnium klantenpas. Na ingebruikname van de pas kan, vanuit huis of aan de kassa van Omnium, een tegoed op de pas worden geladen. Wil je komen zwemmen en heb je gereserveerd? Dan hoef je alleen het opgeladen pasje aan de balie te laten scannen en wordt er automatisch één beurt afgeschreven.

Het tegoed voor 'groepslessen' is geldig voor alle groepslessen m.u.v. therapiezwemmen. 

Een kaartje voor een groepsles geeft toegang tot één groepsles. Alleen met toestemming van de instructeur of toezichthouder in het zwembad is het toegestaan om gebruik te maken van de overige faciliteiten zoals de whirlpool, het recreatiebad of de glijbanen. Of dit mogelijk is, is onder meer afhankelijk van de beschikbaarheid van deze faciliteiten, de overige activiteiten en de personele bezetting.

 


Indoor sporten in Zeeland
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
45
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks