Therapeutisch zwemmen

WARM WATER, EEN FIJN GEVOEL!

 

Therapiezwemmen

Heb jij last van jouw gewrichten en voelt extra belasting niet prettig of ronduit zwaar? Heb jij al aan bewegen in het water gedacht? Fysiotherapie in het water, ook therapiezwemmen genoemd, kan de belasting van jouw gewrichten enorm verminderen terwijl jij wel jouw kracht, stabiliteit en mobiliteit traint. Ben jij herstellende van een ziekte of operatie? Heb jij een chronische aandoening en is bewegen pijnlijk of lastig, we begeleiden jou graag bij het opbouwen van jouw kracht en mobiliteit.

Onder leiding van een oefentherapeute wordt een uur les gegeven in een warm bad ( ±31 graden). De vaste instructeur doet oefeningen voor aan de deelnemers waarbij benen, armen, rug, buik, schouders, alle spieren en gewrichten  op eigen tempo en niveau worden getraind. De oefeningen worden vaak ondersteund met oefenmateriaal.

Therapiezwemmen is alleen mogelijk op (telefonische) afspraak met fysiotherapeute Ingrid Dijkhuizen (niet praktiserend).

Tarieven:
€ 8,25 (1x) € 75,00 (10x)

Wanneer: elke dinsdagochtend om 08.30 uur.

 

Reumazwemmen

Heb je last van reumatische aandoeningen en wil je toch lekker bewegen? Kom dan op dinsdagmiddag om 14.00 uur naar reumazwemmen.

Het water is warm en borstdiep, waardoor het bewegen in het water gemakkelijk gaat. U hoeft niet te kunnen zwemmen. De gewrichten worden minder belast door de opwaartse druk van het water en de warmte zorgt voor ontspannen spieren en minder pijnlijke gewrichten.

Wat doen we tijdens een les? We maken rustige bewegingen om de mobiliteit te behouden, de conditie te verbeteren, de spieren te versterken en te ontspannen. Je bepaalt zelf je eigen tempo en grenzen. Niets moet, alles mag!

Tarieven:
€ 7,- (1x) € 60,00 (10x) 

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Aquafysio

Wie onder behandeling is geweest bij de fysiotherapeut, kan veel baat hebben bij oefeningen in warm water. Aquafysio is dan de ideale bezigheid waarbij het hele lichaam getraind kan worden. Denk hierbij aan armspieren, beenspieren en buikspieren. Kracht en uithoudingsvermogen worden hiermee verbeterd. Zonder je gewrichten zwaar te belasten werk je aan een betere conditie en sterkere spieren. Om dit te realiseren maken we gebruik van verschillende oefenmaterialen. Aqua Fysio is een training waar gebruik wordt gemaakt van de opwaartse druk van het water. Hierdoor kan er op een optimale en veilige manier getraind worden. 

Aquafysio is uitermate geschikt bij overgewicht, reumatische klachten of artrose en bij nek- schouder- en rugklachten. Tevens is deze manier van trainen geschikt voor mensen die (tijdelijk) minder belastbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan revalidatie na een operatie of traumatisch ongeval.

Tarieven:
€7,- (1x) € 60,00 (10x)

Wanneer: elke maandagochtend om 11.00 uur en elke dondermiddag om 13.00 uur.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

 

 


Indoor sporten in Zeeland
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
45
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks