Sportief zwemmen - Omnium

Sportief zwemmen

Let op: per 1 januari 2022 is er een nieuwe structuur voor groepslessen en banenzwemmen en werken we met een Omnium klantenpas. Lees er hier alles over


Zoals banenzwemmen, aquajoggen, aquabootcamp, aquafit, aquarobics, 50-fit en seniorenzwemmen.
Naast deze mogelijkheden is het ook mogelijk om fibromyalgie, reuma-, zwangerschap-, therapie- en fysiozwemmen te volgen.

De stoomcabines, zonnebank en de Hot Whirlpool zorgen naast de inspanning voor de ontspanning.

Zwemmen is leuk, actief, gezond en voor alle leeftijden! Zwemmen is één van de meest gezonde sporten ter wereld. Je verbrandt razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je (pijnlijke) spieren soepel.

Hoe komt het dat zwemmen zo gezond is?

In het water functioneren stijve spieren veel beter. Zwemmen is sowieso goed voor je spieren. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt. Sporten op het droge vergt veel meer van je spieren. Ook werkt het geestelijk ontspannend en is het goed voor je hart en je longen.

Omnium biedt voor elk wat wils. Iedereen kan meedoen. Kies de vorm die het beste bij je past!


 


Banenzwemmen

Het zwemmen van baantjes is een van de meest complete lichaamstrainingen. Omnium biedt de mogelijkheid om zowel 's ochtend, 's middags als 's avonds banen te zwemmen, maar je kunt ook je conditie en techniek verbeteren.

Meer informatie

Zwangerschapszwemmen

Zwemmen tijdens de zwangerschap biedt vele voordelen. Je onderhoudt en verbetert je lichamelijk conditie, bloedcirculatie en spierfuncties. Ook leer je bewust bezig te zijn met je ademhaling en ontspanning en bovendien voorkomt en verzacht het pijnlijke klachten.

Meer informatie

50-FIT

Wie in beweging blijft, blijft fit. Bewegen is goed voor iedereen en met name zwemmen is een ideale bewegingsvorm. Voor iedereen die zich fit wil blijven voelen is bewegen in het water, samen met een ervaren zwemdocent, een ideale bezigheid. Beweeg ook mee en voel je fit!

Meer informatie

Senioren zwemmen

Een goed begin van de week waarbij alles mogelijk is: baantjes trekken, genieten van het warme water in het activiteitenbad (32°C) en heerlijk ontspannen in het recreatiebad, stoomcabines en hot whirlpool. Ideaal als u inspanning en ontspanning wilt combineren.

Meer informatie

Aquafysio

Wie onder behandeling is geweest bij de fysiotherapeut, kan veel baat hebben bij oefeningen in warm water. Aquafysio is dan de ideale bezigheid waarbij het hele lichaam getraind kan worden. Denk hierbij aan armspieren, beenspieren en buikspieren. Kracht en uithoudingsvermogen worden hiermee verbeterd.

Meer informatie

Aquatherapie

Aqua Therapie is specifiek voor mensen met een chronische aandoening zoals Reuma, COPD, Fybromyalgie, Artrose. Daarnaast zijn deze therapeutische lessen ook geschikt voor mensen met een lage belastbaarheid of die revalideren.

Meer informatie

Reumazwemmen

Heb je last van reumatische aandoeningen en wil je toch lekker bewegen? Kom dan op dinsdagmiddag om 14.00 uur naar reumazwemmen.

Meer informatie

Aqua Fibromyalgie

Warm water. Dat betekent minder pijn. Veel fibromyalgie-patiënten gebruiken hun spieren te weinig vanwege de pijn. Maar in warm water gaat dat beter. Aangepaste oefeningen in warm water verlichten de pijn en de stijfheid.

Meer informatie

Aquafitness

Aquafitness is een verzamelnaam voor verschillende sporten die je in het water kunt beoefenen. Kies bij Omnium uit Aquabootcamp, Aquarobics, Aquafit en Aquajogging. Deelname aan aquafitness is op instuifbasis, dus je hebt geen verplichtingen van een langdurig abonnement.

Meer informatie

Indoor sporten in Zeeland
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
45
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks
400
Tropische bomen en planten In het Expeditie Bos