Aquafitness - Omnium

Aquafitness

Aquafitness is een verzamelnaam voor verschillende sporten die je in het water kunt beoefenen. Kies bij Omnium uit Aquarobics, Aquafit en Aquajogging. Deelname aan aquafitness is op instuifbasis, dus je hebt geen verplichtingen van een langdurig abonnement. 

 

NIEUW: Aquabootcamp 

Maak kennis met Aquabootcamp. Actie, snelheid, conditie, kracht én samenwerking komen op een uitdagende wijze samen in en rond het zwembad. Aquabootcamp heeft een hoge intensiteit en wordt in zowel diep als ondiep water gegeven. Het is een mix van zwemmen en fitness waarbij je jezelf flink inspant. Een totale work-out voor echte doorzetters.

 

Aquarobics

Dit is een intensieve manier van bewegen in het water. Door de weerstand van het water en door het gebruik maken van verschillende materialen, train je het hele lichaam en wordt de conditie snel verbeterd. Je hoeft niet te kunnen zwemmen, want het is noodzakelijk om met beide benen op de bodem te kunnen staan. 

 

Aquafit

Bij Aquafit doe je aan conditietraining in het water, ondersteund door eigentijdse muziek. Bij Aquafit maak je gebruik van cuffs(voeten) en dumbels(handen). Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat je blijft drijven en verzwaren de oefeningen. Bij Aquafit wordt extra aandacht besteed aan spierversterking en conditie. Door regelmatige training en beweging zal de conditie verbeteren en het uithoudingsvermogen toenemen. Tijdens de training wordt doelgericht gewerkt aan lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht. Aquafit is een leuke manier om aan je conditie en figuur te werken.

 

Aquajoggen

Dit is een combinatie van 'water-atletiek' en fitness. Je krijgt een wetbelt om (een soort zwemband) die ervoor zorgt dat je rechtop in het water blijft. Op deze manier doe je diverse loopoefeningen zonder de grond te raken. De weerstand van het water zorgt voor een bijzonder effectieve spierversterking. Ook doe je spierversterkende oefeningen voor buik, billen en armen en maak je gebruik van verschillende materialen om de weerstand van het water optimaal te benutten. Ondanks de wetbelt is het van belang dat je kan zwemmen, omdat je in diep water (2.00 meter) traint!

Aquajoggen is ook ideaal voor mensen met blessures. Omdat er geen contact met de bodem is worden al uw bewegingen gedempt door het water. Dit voorkomt overbelasting op spieren en gewrichten.

Let op: tijdens de vakanties zijn andere lestijden of komen de lessen te vervallen. Zie de vakantiefolder bij de kassa van Omnium.

Lestijden:

Extra buikspieren trainen op dinsdag van 19.55 - 20.10 uur. Kom je die avond voor een les aquajogging en/of aquafit? Dan mag je gratis meedoen.

Tijden Aquabootcamp

Maandag 19:15 - 20:00 uur
Donderdag 20.30 - 21.15 uur nieuw!

Tijden Aquarobics

Maandag    20:15-21:00 uur
Woensdag  20:15-21:00 uur (tot 9 oktober)
Donderdag 19.30 - 20.15 uur nieuw!

Tijden Aquajoggen

Maandag    09.20 - 10.05 uur
Maandag    10.15 - 11.00 uur
Dinsdag     11:00 - 11:45 uur
Dinsdag     19.00 - 19.45 uur
Woensdag  19:15 - 20:00 uur
Vrijdag        13.45 - 14.30 uur nieuw!

Tijden Aquafit

Dinsdag 20:15-21:00 uur

Tarieven aquafitness:

Losse les: € 6,25

Meerbadenkaart sportief:

10 keer € 48,00


Leuke dingen om te doen
Weetjes
15
Manieren Om sportief te zwemmen
55
Campingplaatsen Op de stadscamping
35
Verenigingen Sporten hier wekelijks
9
Papegaaien Schitteren in ons bos