Overige zwemlessen

Naast de reguliere zwemlessen hebben wij baby- en peuterzwemmen, waarbij jouw kindje al spelenderwijs vertrouwd raakt met het water, Ook is het mogelijk om een privé zwemles te volgen om je zwemtechniek te verbeteren en er zijn zwemlessen voor volwassenen.

Wist je dat je ook cursussen kon volgen bij Omnium? Probeer eens onze Borstcrawlcursus en werk aan de perfecte slag.

 

Baby-en Peuterzwemmen

Spelenderwijs vertrouwd raken met water. Dat is het doel van het baby- en peuterzwemmen. En het is nog leuk ook! Zelfs de allerkleinsten genieten in het water. Baby's vanaf drie maanden tot en met kleuters van vier jaar kunnen bij Omnium meedoen met de speciale lessen baby- en peuterzwemmen. Omnium heeft de baby’s en peuters onderverdeeld in verschillende groepen. Alle oefeningen worden aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kind. Langzaam aan leren de kinderen zich vrij te bewegen en zichzelf te redden in het water. En wie weet halen ze dan ook nog het Teddybeerdiploma brons, zilver en goud!

De mogelijkheden:

 

Aquanaut

Speciaal voor baby’s van 3 tot 12 maanden is er de cursus Aquanaut. Ontspanning, gezelligheid en plezier hebben in het water staan voorop. Je baby ontdekt en ervaart het water met allerlei oefenvormen die je samen uitvoert. Bij sommige oefeningen worden ter ondersteuning liedjes gezongen. Ook het samen onderwater gaan komt tijdens de cursus uitgebreid aanbod, zodat de baby hier aan leert wennen en niet direct in paniek raakt als dit onverwachts gebeurt. Wat wel voor ogen gehouden moet worden is dat het geen zwemles is waarbij je baby leert zwemmen. De cursus duurt 10 lessen/weken op basis van 1x per week een half uur les. Aan het eind van de cursus ontvangt je baby het certificaat “Aquanaut”. Op woensdag wordt de cursus bij minimaal 5 belangstellenden aangevuld met 3 lessen babymassage.

Wanneer

De cursussen vinden plaats op woensdag en vrijdag van 09.30 tot 10.00 uur in het recreatiebad waar de watertemperatuur minimaal 30 graden bedraagt.

Voorzieningen (dit geldt voor alle lessen van baby- en peuterzwemmen)

 • Aan- en uitkleedtafels
 • Boxen
 • Aangepaste douche
 • Kinderstoelen

Kosten

€ 20,00 inschrijfgeld per kind (eenmalig)

€ 65,00 per cursus van 10 lessen.
€ 20,00 3 lessen babymassage

 

Teddybeer brons

Met je peuter van 1 tot 2 jaar kun je deelnemen aan de cursus Teddybeer brons. De cursus duurt 10 lessen/weken op basis van 1x per week een half uur les. Ontspanning, gezelligheid en plezier hebben in het water staan voorop. Peuters worden uitgedaagd om met verschillende materialen zich steeds vrijer te bewegen in het water. Eén van de doelstellingen van de cursus is: Niet in paniek geraken als je onverwachts in het water valt. Wat wel voor ogen gehouden moet worden is dat het geen zwemles is waarbij je peuter een zwemdiploma behaalt. Aan het eind van de cursus ontvangt je peuter (bij het voldoende beheersen van de vaardigheden) het certificaat “Teddybeer Brons”.

Peuterzwemmen biedt vele voordelen

 • Vertrouwen in het water krijgen (uiteindelijk zelfredding)
 • Gezondheid bevorderen (sterker hartje, sterkere longetjes)
 • Psychomotorisch ontwikkeling bevorderen, vrij bewegen in het water
 • Stimuleren van de contacten tussen ouder en kind

Wanneer

Woensdag en vrijdag van 08.45 tot 09.15 uur in het recreatiebad waar de watertemperatuur minimaal 30 graden bedraagt.

Kosten

€ 20,00 inschrijfgeld per kind (eenmalig)

€ 65,00 per cursus van 10 lessen

 

Teddybeer zilver

De cursus Teddybeer zilver is speciaal voor peuters van 2 tot 3 jaar. De cursus duurt 15 lessen/weken op basis van 1x per week een half uur les. Ontspanning, gezelligheid en plezier hebben in het water staan voorop. In deze cursus wordt er met verschillende materialen gewerkt waarbij de kinderen worden geprikkeld en uitgedaagd om steeds vrijer te bewegen in het water. Eén van de doelstellingen van de cursus is: Niet in paniek geraken als men onverwachts in het water valt. Wat wel voor ogen gehouden moet worden is dat het geen zwemles is waarbij je kindje een zwemdiploma behaalt. Aan het eind van de cursus ontvangt de leerling, bij het voldoende beheersen van de vaardigheden, het certificaat “Teddybeer zilver”.

Eindeisen voor het Teddybeer Zilver certificaat

 • vanaf 5 meter alleen door het water lopen;
 • bellen blazen hangend aan de rand van het bad;
 • 2 banen door het water getrokken worden, waarvan 1 baan op de buik en 1 baan op de rug
 • tenminste 2 meter zelf, zonder hulp, naar de kant komen, drijvend, voortstuwend etc.;
 • rechtopstaand een complete cirkel draaien

Wanneer

Op vrijdag van 08.50 tot 09.20 uur.  

Kosten

€ 20,00 inschrijfgeld per kind (eenmalig)

€ 97,50 per cursus van 15 lessen

 

Teddybeer goud

Speciaal voor kinderen van 3 tot 4 jaar is er de cursus Teddybeer Goud. De cursus duurt 15 lessen/weken op basis van 1x per week een half uur les. Ontspanning, gezelligheid en plezier blijven voorop staan.

Eindeisen voor het Teddybeer Goud certificaat:

 • Op de buik een afstand van 5 meter afleggen met gebruik van armen en benen;
 • Op de rug een afstand van 5 meter afleggen met gebruik van armen en benen;
 • In het water van tenminste 0.5 meter diepte een duidelijk zichtbaar voorwerp van de bodem pakken;
 • Zonder hulp uit het water komen.

Wanneer

Op maandag van 15.30 tot 16.00 uur.
Op vrijdag van 09.30 tot 10.00 uur. 


Kosten

€ 20,00 inschrijfgeld per kind (eenmalig)

€ 97,50 per cursus van 15 lessen

 

Inschrijven voor zwemlessen Baby-peuter-kleuterzwemmen en ZwemABC

Inschrijven op de wachtlijst 
Wil je jouw zoon/dochter aanmelden voor een cursus? Maak dan een gebruikersprofiel aan in onze webshop door onderstaande stappen te volgen. De link naar de webshop staat onderin vermeld.  

Stap 1: Gebruikersprofiel aanmaken: 
- Maak een nieuw gebruikersprofiel aan voor degene die op zwemles gaat (zie de link onderin deze pagina). Kies hiervoor een gebruikersnaam en wachtwoord;
- Als dit is gelukt, kom je in het volgende scherm waar je de gegevens van je zoon of dochter invult. Let op, vul hier ook de geboortedatum van je zoon of dochter in;
- Na het invullen van de gegevens op invoerpagina's die volgen, krijg je het scherm 'Welkom bij Omnium sport & recreatie'. Het profiel is nu actief.
- Bewaar de gegevens goed, want deze heb je later weer nodig als je zoon of dochter op zwemles zit of als je wilt zien op welke wachtlijst je zoon of dochter staat. 

Stap 2: Inschrijven op de wachtlijst: 
- Als je profiel actief is, ga je bovenin de menubalk naar 'Zwemlessen' en de wachtlijsten verschijnen in beeld;
- Kies de wachtlijst waarvoor je in wilt schrijven; 
- Vervolgens verschijnen je gegevens in beeld en kun je eventueel nog een opmerking toevoegen;
- Klik op 'Bevestigen' als de gegevens kloppen en je komt dan automatisch in het winkelwagentje van de webshop waar je de € 20,00 inschrijfgeld kunt betalen. Klik op 'Doorgaan' en vervolgens op 'Bestelling plaatsen' en je kan het bedrag betalen; 
- Als dit is gelukt, staat je zoon of dochter ingeschreven op de wachtlijst voor zwemles. 

Klik hier om je zoon of dochter aan te melden als nieuwe gebruiker en de bovenstaande stappen te doorlopen. 

 

Privé zwemles

Naast de reguliere zwemles met normale groepsgroottes van gemiddeld 10 kinderen kan er ook gekozen worden uit privé zwemles met maximaal 2 kinderen per les. Kinderen kunnen zo hun diploma behalen of een privéles nemen om achterstand in te halen. Per les betaalt u € 45,00 p.p. Een privéles duurt per keer 45 minuten.

Ook is het mogelijk om een privéles te volgen van 30 minuten voor € 30,00 p.p.

Interesse? Stuur dan een berichtje naar zwemles@omnium.nl

 

Zwemlessen voor volwassenen

De zwemlessen voor volwassenen zijn bedoeld voor mensen die helemaal niet kunnen zwemmen of voor mensen die het zwemmen verleerd zijn. Ook mensen die angstig zijn in het diepe water kunnen met deze lessen hun voordeel doen.

Natuurlijk moet je eerst vertrouwd raken met het water en leren dat je lichaam prima in het water kan drijven. Als dat lukt, leer je jezelf voortbewegen middels de schoolslag en enkelvoudige rugslag.

Wanneer je goed zwemt en ook in het bezit wilt komen van een zwemdiploma, kan dat natuurlijk ook bij Omnium

Wanneer

Maandag tussen 08.15 - 9.10 uur
Woensdag tussen 20.15 - 21.10 uur

Kosten

5 lessen voor € 62,50

Inschrijfgeld € 20,00

Aanmelden kan via het kopje reserveren. Klik op 'Zwemles' en vervolgens op 'Inschrijven zwemles'.

 

Borstcrawlcursus

De borstcrawl is één van de populairste slagen. Wil jij je conditie en borstcrawl techniek verbeteren? Volg dan de cursus borstcrawl!

De borstcrawlcursus is geschikt voor bijna alle niveau's: ben je een startende zwemmer die de borstcrawl graag onder de knie wil krijgen of heb je al enige zwemervaring maar wil je jouw techniek verbeteren, met deze cursus werk je aan de perfecte slag.

Na 10 lessen weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren.

Tijdens de borstcrawlcursus van Omnium leer je in slechts 10 lessen alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 45 minuten waarbij alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend.

Wanneer

Start: dinsdag 14 februari

Beginners
Tijd: 19.15-20.00 uur

Gevorderden
Tijd: 20.15-21.00 uur

Duur: 10 lessen
Kosten: € 96,00

Inschrijven voor deze cursus? Maak een account aan en ga na het Inloggen naar E-tickets. Schrijf je in voor de Borstcrawlcursus beginners of gevorderden.